Neostvarena želja

Kada poželim nešto i kažem to mami i tati, oni se uvek potrude da ispune moju želju. Imao sam puno želja i sve su mi ispunjene osim jedne, a to je želja da imam brata.

Većina mojih drugara imaju brata ili sestru i nikada nisu sami. Zajedno se igraju, dele igračke i slatkiše. Ja sam često sam u svojoj sobi. Imam konzolu, kompjuter i puno igračaka, ali nemam s kim da ih delim. Ponekad mi dođu drugari i igram se sa njima, ali kad oni odu svojoj kući, ja ponovo ostanem sam. Iako moji drugari govore da ih braća i sestre nerviraju, ja bih voleo da imam brata. Tada bi sve bi bilo drugačije. Moj brat bi bio moj najbolji drug. Sa njim bi igrao igrice i gledao filmove. Zajedno bi putovali na more i u goste kod babe i dede. Ponekad bi se posvađali i potukli, ali siguran sam da bi se brzo pomirili. Pomagali bi jedan drugom i između nas dvojice ne bi bilo tajni. Svom bratu bi mogao reći sve što me muči.

Srećan sam što imam mamu i tatu koji me puno vole i trude se da ispune sve moje želje. Da imam brata bio bi još srećniji, jer ne bi bio usamljen i nikada mi ne bi bilo dosadno.

 Boske

Kragujevac, 2009.

    Generale silo ljuta

Generale silo ljuta
Kad ti bude dosta rata
Svrati kući dva minuta
Da svom sinu budeš tata

Oj frizerko vešta zverko
Znam da kosa nije slama
Ipak idi šetaj s ćerkom
Ceo dan joj budi mama

Direktore lepi stvore
Okani se referata
Hajde kući pod prozore
Budi svojoj deci tata

A svet može da pričeka
I s frizurom i sa ratom
Dok se jedna srećna ćerka
Naigra sa svojim tatom

 Ljubivoje Ršumović

 

 

                         Nazad                                                                                                    Vrh strane