zvezdica   Neostvarena želja

Kada god poželim nešto i kažem to mami i tati, oni se uvek potrude da ispune moju želju. Imao sam puno želja i sve su mi ispunjene osim jedne, a to je želja da imam brata.

Većina mojih drugara imaju brata ili sestru i nikada nisu sami. Zajedno se igraju, dele igračke i slatkiše. Ja sam često sam u svojoj sobi. Imam konzolu, kompjuter i puno igračaka, ali nemam s kim da ih delim. Ponekad mi dođu drugari i igram se sa njima, ali kad oni odu svojoj kući, ja ponovo ostajem sam i strašno mi je dosadno. Iako moji drugari govore da ih braća i sestre nerviraju, ja bih voleo da imam brata. Tada bi u mom životu sve bilo drugačije. Moj brat bi bio moj najbolji drug. Sa njim bi igrao igrice, gledao filmove i išao na utakmice. Zajedno bi putovali na more i u goste kod babe i dede. Možda bi se ponekad posvađali, možda i potukli, ali siguran sam da bi se brzo pomirili jer bi naša bratska ljubav bila jača od svega. Kada je teško pomagali bi jedan drugom i između nas dvojice ne bi bilo tajni. Svom bratu bi mogao reći sve što me muči i on bi me utešio.

Srećan sam što imam mamu i tatu koji me puno vole i trude se da ispune sve moje želje. Da imam brata bio bi još srećniji, jer ne bi bio usamljen i nikada mi ne bi bilo dosadno. Ova moja želja će zauvek ostati neostvarena i moram se naviknuti na to.

Boske

 

Otkud meni ova snaga

Otkud meni ova snaga
Gde bih stek'o te mišiće
Da mi hrana nije draga
Da mi nije drago piće

Volim brate lepo sesti
Volim brate dobro jesti
Volim se sa šniclom sresti
Il' za stolom il' na cesti

Otkud meni ova sila
Ovaj pogled ljuta zmija
Da mi hrana nije mila
Takoreći najmilija

Volim brate lepo sesti
Volim brate dobro jesti
Tamo gde se klopa smesti
I mene će nos odvesti

Otkud meni ovo zdravlje
Gde bih naš'o takva pluća
Da ne volim mleko kravlje
I cicvaru dok je vruća

Volim brate lepo sesti
Il' za stolom il' na cesti
Volim se sa hranom sresti
pa makar je mor'o jesti

Ljubivoje Ršumović